E-kurs Praktisk Permakultur - Vi odlar tillsammans på distans

E-kurs Permakultur Angelica af Ekenstam

Vi odlar tillsammans på distans I den här kursen får du personlig hjälp att komma igång med ditt odlande på permakulturvis. Det innebär att ta odlingen ett steg längre än ekologisk odling. Ekologisk odling ingår men vi försöker skapa en plats som har skogen som förebild. Skörd första året men en långsiktig plan Vi vill ha skörd redan första året men även bygga på en långsiktig plan. Därför börjar vi med att analysera din tilltänkta plats och därefter skapa en första design över tomten. Här får du vägledning via mailkontakt under kursen.

OBS: Du behöver ha bekantat dig med permakultur sedan tidigare. Om du inte har det så planeras en grundkurs i permakultur på distans. Det finns också många källor på internet eller böcker (den enda svenska heter ”Permakultur i ett nötskal” av Patrik Whitefield”. Se även Permakultur Sveriges www.permakultur.se .

Videos, mailkontakt, uppgifter, facebookforum, webinar
Du kommer att finna videos om allt ifrån hur du sätter fröer, var man beställer fröer, hur man kan återanvända material, hur man förbättrar jord, om täckodling och ”no-dig gardening”, vilken jord man bör skapa för träd eller årsgrödor. Vad man bör plantera och hur mycket, hur man planterar, delar plantor, tar sticklingar, skapar snigelskydd, olika sätt att ha höns, hur man håller vatten på tomten för att undvika bevattning m.m.

Ni kommer ha chans att själva komma med förslag på saker vi ska ta upp i kursen. Maila gärna i förväg om det är något särskilt ni vill ha med. Ni har tillgång till videos i ett år. Förutom video och mailkontakt med mig under kursens gång så har vi ett gemensamt privat facebookforum där vi kan dela med oss av våra framgångar och ställa frågor, diskutera, tipsa, lära känna varandra…

Någon gång håller vi webinar för livesamtal, datum bestämmer vi med google senare. Du behöver dator med hyfsad uppkoppling då videorna streamas från Vimeo.

Om kursledaren
Angelica af Ekenstam jobbar som permakulturdesigner sedan 2015 (certifierad), är utbildad biolog (magister och halv doktorandutbildning i växtekogfysiologi), hon ska starta andelsjordbruk till våren i Ljungskile och drömmer samt jobbar för mer gemenskap mellan människor och en hållbar framtid.